Gratinované ústřice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1041 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 686.4 mg
- Vláknina 634.4 mg
- Vitamín A 634.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ústřice vydrhneme kartáčkem, otevřeme pomocí nože a maso opatrně vyjmeme. Vložíme do horkého, osoleného vývaru, těsně pod bodem varu krátce povaříme.
-
2
Vařené maso obalíme v jemně prosáté strouhance, vložíme zpět do lastur, přelijeme rozpuštěným máslem a citronovou šťávou. Mírně poprášíme cayenským pepřem.
-
3
Naplněné lastury zapékáme ve středně vyhřáté troubě přibližně 10 minut.