Mozzarellové řezy
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 300 g Mozzarella
- 16 krajíc Veka
- 100 ml Olej stolní
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Ančovička - filety
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 844 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 53 g
- Sodík 724 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 276.8 mg
- Draslík 232.1 mg
- Vláknina 680.2 mg
- Vitamín A 680.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ančovičky nasekáme, promícháme s nasekanou petrželkou, přidáme kapary, citronovou šťávu, vše chvíli podusíme na másle. Odstavíme z plotny.
-
2
Mozzarellu nakrájíme na 8 plátků, vždy 1 plátek vložíme mezi dva krajíčky veky, které namáčíme v rozkvedlaných, osolených a opepřených vejcích. Nakonec řezy obalíme ve strouhance a po obou stranách do zlatova osmažíme v rozehřátém oleji.
-
3
Pokrm upravíme na talíře, ihned podáváme.