Zelený salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 41 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 1 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 539.3 mg
- Vláknina 6300 mg
- Vitamín A 6300 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listový a ledový salát a špenátové listy omyjeme, osušíme a roztrháme na menší kousky. Papriku rozkrájíme podélně na čtvrtky a poté příčně na proužky. Okurku nakrájíme na hrubší kolečka. Celerový řapík rozkrájíme na centimetrové špalíčky. Vše promícháme v salátové míse.
-
2
Zalijeme libovolnou zálivkou dle chuti a ihned podáváme. Druhy zeleniny můžeme obměňovat dle sezóny.