Zelené fazolky v ovesné omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 151 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 3 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 337.4 mg
- Vláknina 11266.7 mg
- Vitamín A 11266.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lusky dáme do sítka, omyjeme je pod tekoucí vodou a okrájíme špičky. Máme-li lusky větší, můžeme je rozpůlit.
-
2
Nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 20 minut.
-
3
Fazolky scedíme, ale vodu nevyléváme. V ní si rozpustíme ovesný mléčný nápoj. V nápoji rozvaříme ovesné vločky na řídkou kaši.
-
4
Kaši propasírujeme přes cedník přímo na fazolky. Ještě krátce povaříme.
-
5
Hotové fazolky osolíme, dochutíme sójovou omáčkou a lehce okyselíme octem. Je vhodné vmíchat lžičku panenského olivového oleje.
-
6
Upravíme na talíři a jako přílohu podáváme vařený brambor.