Zelené fazolky v ovesné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 50 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
  • 40 g Ovesné vločky
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 0.5 kávová lžička Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 151 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 337.4 mg
  • Vláknina 11266.7 mg
  • Vitamín A 11266.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lusky dáme do sítka, omyjeme je pod tekoucí vodou a okrájíme špičky. Máme-li lusky větší, můžeme je rozpůlit.

  • 2

    Nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 20 minut.

  • 3

    Fazolky scedíme, ale vodu nevyléváme. V ní si rozpustíme ovesný mléčný nápoj. V nápoji rozvaříme ovesné vločky na řídkou kaši.

  • 4

    Kaši propasírujeme přes cedník přímo na fazolky. Ještě krátce povaříme.

  • 5

    Hotové fazolky osolíme, dochutíme sójovou omáčkou a lehce okyselíme octem. Je vhodné vmíchat lžičku panenského olivového oleje.

  • 6

    Upravíme na talíři a jako přílohu podáváme vařený brambor.

Komentáře k receptu