Ječné kroupy s marinovaným tofu
Suroviny
- 50 g Cibule
- 200 g Ječné kroupy
- 140 g Paprika zelená
- 200 g Rajčata
- 30 g Okurka salátová
- 200 g Sýr sójový - Tofu
- 10 g Petržel kudrnka
- 100 g Protlak rajčatový
- 400 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 0.5 kávová lžička Saturejka
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Zelenina kořenová
- 0.35 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 8 g
- Sodík 418 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 782 mg
- Vláknina 27504.5 mg
- Vitamín A 27504.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kroupy zalijeme vodou, přidáme lžíci sušené kořenové zeleniny, saturejku a bazalku. Vaříme asi 30 minut. Občas zamícháme.
-
2
Na pánvi si zpěníme nakrájenou cibulku. Krátce orestujeme a přidáme zelenou papriku, kterou nakrájíme na proužky. Vařečkou promícháme a krátce restujeme. Nakonec vložíme plátky marinovaného tofu. Necháme tofu prohřát.
-
3
Nakrájíme rajčata, utřeme česnek. Vsypeme do pánve a okořeníme sójovou omáčkou, případně osolíme. Vmícháme rajský protlak a ještě krátce povaříme.
-
4
Na talíři zdobíme sekanou petrželkou a syrovou okurkou.