Bylinkový salát s rýží a párky
Suroviny
- 100 g Rýže dušená
- 250 g Párky jemné
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- 6 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.5 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 27 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 76.8 mg
- Vláknina 1729.8 mg
- Vitamín A 1729.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté bylinky a oloupanou cibuli jemně nasekáme.
-
2
Z citronové šťávy, vína, soli, pepře a oleje umícháme zálivku a vložíme do ní vařenou rýži a připravené bylinky s cibulí. Vše dobře promícháme.
-
3
Nakonec do salátu přidáme párky nakrájené na tenká kolečka. Necháme chvíli odležet a salát podle chuti dokořeníme.