Špenátový salát s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 24 g
- Sodík 312 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 10.1 mg
- Draslík 1695.3 mg
- Vláknina 19871 mg
- Vitamín A 19871 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.2 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý čerstvý špenát osušíme a nakrájíme na proužky.
-
2
Omytá jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo, zakapeme částí citronové šťávy a promícháme v míse se špenátem.
-
3
Zakysanou smetanu smícháme s olejem, přilijeme pomerančovou šťávu a zbylou citronovou šťávu a mírně osolíme. Zálivku nalijeme do mísy na špenát s jablky a vše promícháme.
-
4
Salát posypeme mletými vlašskými ořechy.