Rýže s lososem
Suroviny
- 180 g Losos obecný
- 90 g Losos uzený
- 180 g Rýže loupaná
- 400 ml Vývar rybí
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 15 g
- Sodík 435 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 54.1 mg
- Draslík 505.4 mg
- Vláknina 6724.3 mg
- Vitamín A 6724.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Za občasného míchání v hrnci s rozehřátým máslem opékáme 10 minut do změknutí cibuli, přidáme česnek a ještě půl minuty opékáme. Potom přidáme rýži a za stálého míchání 2-3 minuty zahříváme tak, aby se zrnka obalila tukem a zprůhlednila. Přilijeme rybí vývar a po důkladném zamíchání přivedeme k varu, potom oheň zmírníme a zvolna 10 minut dusíme.
-
2
Vmícháme kousky syrového i uzeného lososa, přilijeme rybí vývar nebo vodu dle potřeby a ještě 6-8 minut pokrm dusíme, dokud se tekutina nevstřebá a rýže a ryba nezměkne.
-
3
Hrnec odstavíme, vmícháme smetanu ke šlehání, jarní cibulku, kopr, osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře a ozdobené snítkou petrželky a plátkem citronu ihned servírujeme.