Rýže s lilky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 24 g
- Sodík 76 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 256.3 mg
- Vláknina 9548 mg
- Vitamín A 9548 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebranou rýži necháme půl hodiny máčet v horké, osolené vodě. Poté propláchneme studenou vodou a nechápe okapat.
-
2
Opláchnutou rýži osmahneme na olivovém oleji, zalijeme půl litrem vody a vaříme.
-
3
Lilky pokrájíme a osmažíme na rozpáleném rostlinném oleji. Přimícháme je k rýži. Vše vaříme až do úplného vstřebání veškeré vody.
-
4
Hrnec s uvařenou rýží zabalíme do utěrky a přiklopený necháme půl hodiny odstát.
-
5
Podáváme s piniovými oříšky, sypané posekaným koprem.