Dušené kuřecí filety na šafránu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 450 g Kuřecí prsa
  • 10 ml Balsamico ocet
  • 250 ml Olej olivový extra panenský
  • 400 ml Mléko sójové
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Saturejka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Nové koření celé
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 979 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 438 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 589 mg
  • Vláknina 1949.9 mg
  • Vitamín A 1949.9 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 534.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší plátky.

  • 2

    Připravíme si marinádu. Do větší mísy nalijeme olivový olej, přidáme kurkumu, saturejku, lžičku soli a špetku šafránu. Ještě nakapeme ocet a vše důkladně promícháme. Do takto připravené marinády vložíme kuřecí plátky a necháme odležet nejméně hodinu.

  • 3

    Naložené plátky vyjmeme z marinády a zprudka opečeme na hlubší pánvi. Máme-li opečené všechny kousky, přilijeme k masu zbylou marinádu, podlejeme trochou vody, přidáme bobkový list, nové koření a dusíme doměkka. V průběhu dušení můžeme maso podlévat vodou podle potřeby. Asi po deseti minutách zahustíme Solamylem rozmíchaným v sojovém mléce. Ještě podusíme asi dvě minuty. Před servírováním vyjmeme bobokový list a nové koření. Podle chuti dosolíme.

Komentáře k receptu