Dušené kuřecí filety na šafránu
Suroviny
- 450 g Kuřecí prsa
- 10 ml Balsamico ocet
- 250 ml Olej olivový extra panenský
- 400 ml Mléko sójové
- 200 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Saturejka
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Nové koření celé
- 3 ks Bobkový list
- 1 špetka Šafrán
- 1 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 979 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 90 g
- Sodík 438 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 589 mg
- Vláknina 1949.9 mg
- Vitamín A 1949.9 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 534.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší plátky.
-
2
Připravíme si marinádu. Do větší mísy nalijeme olivový olej, přidáme kurkumu, saturejku, lžičku soli a špetku šafránu. Ještě nakapeme ocet a vše důkladně promícháme. Do takto připravené marinády vložíme kuřecí plátky a necháme odležet nejméně hodinu.
-
3
Naložené plátky vyjmeme z marinády a zprudka opečeme na hlubší pánvi. Máme-li opečené všechny kousky, přilijeme k masu zbylou marinádu, podlejeme trochou vody, přidáme bobkový list, nové koření a dusíme doměkka. V průběhu dušení můžeme maso podlévat vodou podle potřeby. Asi po deseti minutách zahustíme Solamylem rozmíchaným v sojovém mléce. Ještě podusíme asi dvě minuty. Před servírováním vyjmeme bobokový list a nové koření. Podle chuti dosolíme.