Máslové vafle
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 ml Mléko polotučné
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 4 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 675 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 38 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 414.9 mg
- Draslík 98.8 mg
- Vláknina 4011.7 mg
- Vitamín A 4011.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Střídavě přidáváme mouku a mléko. Směs osolíme a ochutíme citronovou kůrou. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Vaflovač zahřejeme a při prvním použití lehce potřeme olejem. Po lžících vkládádme těsto a pečeme vafle.
-
3
Podáváme pocukrované moučkovým cukrem, můžeme ozdobit šlehačkou a ovocem.