Pstruh v těstíčku s jogurtovou omáčkou
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 800 g Pstruh
- 125 ml Jogurt bílý
- 20 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Rajčata
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 šálek Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 23 g
- Sodík 416 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 243.1 mg
- Draslík 988.6 mg
- Vláknina 5774.3 mg
- Vitamín A 5774.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s pivem, solí a žloutky. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a těstíčko necháme asi 10 minut v chladu odležet.
-
2
Očištěné a omyté pstruhy podél páteře vykostíme. Vzniklé filety posypeme nasekanou petrželkou, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v těstíčku. Porce smažíme v rozpáleném oleji na pánvi dozlatova.
-
3
Příprava jogurtové omáčky: Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme nasekanou pažitku.
-
4
Rajčata s pažitkou rozmícháme v jogurtu, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Vše dobře promícháme.