Kebab s jogurtem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 500 g Jogurt bílý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 190 g Rajčata
  • 6 g Petržel - nať
  • 500 g Skopové maso přední
  • 3 g Pepř cayenský
  • 220 g Paprika červená
  • 20 ml Olej stolní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 128.1 mg
  • Draslík 861.1 mg
  • Vláknina 4703.8 mg
  • Vitamín A 4703.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z nastrouhané cibule, oleje, pepře a soli si připravíme marinádu, do které dáme na kostičky nakrájené maso. Necháme v chladu odležet přes noc.

  • 2

    Marinované maso napíchneme na špízy a ogrilujeme.

  • 3

    Rajčata přelijeme horkou vodou, oloupeme slupky, dužiny pokrájíme a necháme podusit na rozehřátém tuku s cayenským pepřem a solí.

  • 4

    Plátky chleba rozčtvrtíme a osmahneme na tuku. Osmažený chléb potřeme máslem, posypeme grilovaným masem a přelijeme rajčatovou omáčkou. Poté ještě polijeme rozmíchaným jogurtem a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu