Polévka s červenou řepou
Suroviny
- 50 g Cibule
- 250 g Červená řepa
- 250 g Brambory
- 50 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
- 250 g Zelí hlávkové bílé
- 250 g Mrkev kořen
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Libeček
- 3 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Zelenina kořenová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 116 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 98 g
- Sodík 189 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 421.4 mg
- Vláknina 10608.3 mg
- Vitamín A 10608.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu nakrájíme na menší kostičky, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Mezitím nakrájíme mrkev na kolečka, brambory na kostičky, cibuli na drobné kousky, česnek na malé plátky a zelí na malé čtverečky. Všechnu pokrájenou zeleninu přisypeme k vařící se řepě a přidáme koření. Drcený kmín, sušenou kořenovou zeleninu a libeček. Polévku lehce osolíme a vaříme dalších 15 minut.
-
2
Hotovou polévku omastíme panenským olejem. Na talíři polévku poléváme ovesnou smetanou, kterou připravíme předem. Sušený ovesný nápoj rozmícháme v 80 ml vody a vychladíme. Tím ovesná smetana získá krémovou konzistenci. Červená polévka politá bílou smetanou lahodí i oku.