Polévka s červenou řepou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 250 g Červená řepa
  • 250 g Brambory
  • 50 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
  • 250 g Zelí hlávkové bílé
  • 250 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Libeček
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 116 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 98 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 421.4 mg
  • Vláknina 10608.3 mg
  • Vitamín A 10608.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu nakrájíme na menší kostičky, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Mezitím nakrájíme mrkev na kolečka, brambory na kostičky, cibuli na drobné kousky, česnek na malé plátky a zelí na malé čtverečky. Všechnu pokrájenou zeleninu přisypeme k vařící se řepě a přidáme koření. Drcený kmín, sušenou kořenovou zeleninu a libeček. Polévku lehce osolíme a vaříme dalších 15 minut.

  • 2

    Hotovou polévku omastíme panenským olejem. Na talíři polévku poléváme ovesnou smetanou, kterou připravíme předem. Sušený ovesný nápoj rozmícháme v 80 ml vody a vychladíme. Tím ovesná smetana získá krémovou konzistenci. Červená polévka politá bílou smetanou lahodí i oku.

Komentáře k receptu