Skopová kýta s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Cibule
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 800 g Skopová kýta
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 15 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 143.7 mg
  • Vláknina 1360 mg
  • Vitamín A 1360 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopovou kýtu uvaříme společně s cibulí a lžičkou soli.

  • 2

    Uvařené maso přendáme do pekáčku a potřeme marinádou z jogurtu, rozpuštěného tuku a rajčatového protlaku.

  • 3

    Upečeme asi hodinu do křupava.

  • 4

    Maso podáváme nakrájené na plátky. Vhodná příloha jsou vařené brambory a hrášek.

Komentáře k receptu