Vanilkový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 25 g
- Sodík 22 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 600.8 mg
- Draslík 49.4 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vanilkové lusky podélně rozřízneme a vyškrábneme semínka. Lusky dáme do kastrůlku a společně se smetanou ke šlehání a mlékem přivedeme k varu.
-
2
Žloutky s cukrem utřeme doběla. Rozředíme troškou mléka a promícháme. Přilijeme do kastrůlku a zahříváme tak dlouho, dokud se krém nezačne lepit na vařečku.
-
3
Hotový krém procedíme, necháme vychladnout a uchováváme v lednici.