Špenát dušený

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Sůl
  • 1300 g Špenátový protlak mražený
  • 150 g Tuk
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Česnek
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 977 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 14.3 mg
  • Draslík 430.4 mg
  • Vláknina 10333 mg
  • Vitamín A 10333 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme na tuku dorůžova. Zasypeme ji moukou, osmahneme, zastříkneme vývarem a dobře rozmícháme.

  • 2

    Do jíšky s cibulí vložíme na kusy nakrájený zmrazený špenát a za občasného zamíchání jej rozpustíme.

  • 3

    Nakonec přidáme česnek utřený se solí, pepř a ještě krátce podusíme.

Komentáře k receptu