Bramborový salát s červenou řepou a okurkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 5 g
- Sodík 4900 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2869 mg
- Vláknina 55550.8 mg
- Vitamín A 55550.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zálivku připravíme tak, že smícháme stroužek prolisovaného česneku, dvě lžíce olivového oleje, stejné množství červeného vinného octa a hrst nakrájeného čerstvého kopru. Okořeníme solí a barevným pepřem. Důkladně smícháme.
-
2
Předem uvaříme dvě menší červené řepy a necháme vychladnout.
-
3
Také brambory nakrájené na kostičky vaříme ve slané vodě doměkka.
-
4
Červenou cibuli a kyselé okurky nakrájíme na kolečka.
-
5
Omyjeme listy čekanky a necháme okapat.
-
6
Těsně před podáváním smícháme brambory s řepou, aby se brambory nestihly obarvit od červené řepy.
-
7
Na talíř nebo velkou mísu naskládáme listy čekanky, na ně kolečka okurek a jako další vrstvu červenou cibuli. Doprostřed navršíme kopeček brambor s řepou, vše přelijeme vychlazenou zálivkou a ozdobíme snítkou čerstvého kopru.