Bramborový salát s červenou řepou a okurkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Červená řepa
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Čekanka
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř 4 barev
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 4900 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2869 mg
  • Vláknina 55550.8 mg
  • Vitamín A 55550.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zálivku připravíme tak, že smícháme stroužek prolisovaného česneku, dvě lžíce olivového oleje, stejné množství červeného vinného octa a hrst nakrájeného čerstvého kopru. Okořeníme solí a barevným pepřem. Důkladně smícháme.

  • 2

    Předem uvaříme dvě menší červené řepy a necháme vychladnout.

  • 3

    Také brambory nakrájené na kostičky vaříme ve slané vodě doměkka.

  • 4

    Červenou cibuli a kyselé okurky nakrájíme na kolečka.

  • 5

    Omyjeme listy čekanky a necháme okapat.

  • 6

    Těsně před podáváním smícháme brambory s řepou, aby se brambory nestihly obarvit od červené řepy.

  • 7

    Na talíř nebo velkou mísu naskládáme listy čekanky, na ně kolečka okurek a jako další vrstvu červenou cibuli. Doprostřed navršíme kopeček brambor s řepou, vše přelijeme vychlazenou zálivkou a ozdobíme snítkou čerstvého kopru.

Komentáře k receptu