Brambory s uzeným masem v mléčné omáčce
Suroviny
- 1000 g Brambory
- 30 g Máslo čerstvé
- 100 g Uzené maso vařené
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 l Voda pitná
- 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
- 1 šálek Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 34 g
- Sodík 238 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 225.4 mg
- Draslík 1072.7 mg
- Vláknina 13397.8 mg
- Vitamín A 13397.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 80.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, podusíme v osolené vodě s kmínem do poloměkka a scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji a rozšleháme s mlékem a smetanou na hustší omáčku. Chvíli povaříme, přidáme rozšlehané žloutky a trochu octa.
-
2
Do omáčky přidáme nakrájené uzené maso a na silnější plátky nakrájené brambory, které v omáčce podusíme doměkka. Před podáváním je posypeme nasekanou petrželkou.