Brambory s uzeným masem v mléčné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Uzené maso vařené
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 225.4 mg
  • Draslík 1072.7 mg
  • Vláknina 13397.8 mg
  • Vitamín A 13397.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 80.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, podusíme v osolené vodě s kmínem do poloměkka a scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji a rozšleháme s mlékem a smetanou na hustší omáčku. Chvíli povaříme, přidáme rozšlehané žloutky a trochu octa.

  • 2

    Do omáčky přidáme nakrájené uzené maso a na silnější plátky nakrájené brambory, které v omáčce podusíme doměkka. Před podáváním je posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu