Linguine se sardinkami
Suroviny
- 350 g Těstoviny Linguine
- 1 kávová lžička Chilli paprička sušená
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 8 ks Sardinka obecná
- 2 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 0.5 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 568 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 24 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 314.2 mg
- Vláknina 3746.8 mg
- Vitamín A 3746.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme česnek, drcené chilli papričky a opékáme zhruba 1 minutu. Potom přidáme zbytků kořenů zbavený, na velmi tenké plátky nakrájený fenykl a opékáme 4-5 minut doměkka. Přidáme omyté, osušené a na kousky nakrájené filety ze sardinek a další 3-4 minuty zahříváme, aby byly křehké.
-
2
V mírně osolené vodě vaříme 8-10 minut těstoviny tak, aby byly měkké, ale uprostřed měly tuhé jádro. Scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce.
-
3
K sardinkám přidáme piniové oříšky, citronovou kůru a šťávu, petrželku, sůl, pepř a po promíchání přeneseme směs na těstoviny, přidáme zbývající olivový olej a opět vše promícháme.
-
4
Rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou petrželky a servírujeme.