Celozrnné hrnkové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Mouka špaldová
  • 30 g Burisony
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Mléko sójové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 85.8 mg
  • Draslík 37.3 mg
  • Vláknina 340 mg
  • Vitamín A 340 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 340.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme, žloutek dobře rozmícháme v sojovém mléce a z bílku ušleháme sníh se špetkou soli. Do mísy vsypeme celozrnnou špaldovou mouku, přilijeme sojové mléko s žloutkem a přidáme trochu soli. Vše dobře rozmícháme v řidší těsto. Nakonec přimícháme sníh z bílku a burizony.

  • 2

    Tři čajové hrnky vymažeme máslem a naplníme těstem asi tak do dvou třetin. Hrnky vložíme do většího hrnce a zalijeme vařící vodou tak, aby byly hrnky ponořeny do poloviny. Těsto nesmí přijít do styku s vodou. Vaříme 35 až 40 minut.

  • 3

    Hrnky vyjmeme z hrnce a necháme trochu vychladnout. Knedlíky vyklepneme z hrnků na prkénko a krájíme na plátky.

Komentáře k receptu