Celozrnné hrnkové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 8 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 85.8 mg
- Draslík 37.3 mg
- Vláknina 340 mg
- Vitamín A 340 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 340.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozklepneme, žloutek dobře rozmícháme v sojovém mléce a z bílku ušleháme sníh se špetkou soli. Do mísy vsypeme celozrnnou špaldovou mouku, přilijeme sojové mléko s žloutkem a přidáme trochu soli. Vše dobře rozmícháme v řidší těsto. Nakonec přimícháme sníh z bílku a burizony.
-
2
Tři čajové hrnky vymažeme máslem a naplníme těstem asi tak do dvou třetin. Hrnky vložíme do většího hrnce a zalijeme vařící vodou tak, aby byly hrnky ponořeny do poloviny. Těsto nesmí přijít do styku s vodou. Vaříme 35 až 40 minut.
-
3
Hrnky vyjmeme z hrnce a necháme trochu vychladnout. Knedlíky vyklepneme z hrnků na prkénko a krájíme na plátky.