Olivový toustový chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Šalotka
  • 210 g Sýr Cottage
  • 15 g Sýr Parmezán
  • 125 g Jogurt bílý
  • 350 g Mouka mandlová
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 10 ks Olivy zelené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Soda jedlá
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 141 mg
  • Draslík 138.5 mg
  • Vláknina 121.7 mg
  • Vitamín A 121.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku a olivy nasekáme najemno a parmezán nastrouháme. Máslo rozpustíme. Smícháme mouku, sodu, sůl, tymián, přidáme jogurt, oba sýry, šalotku, polovinu oliv a vejce. Vše důkladně promícháme, poté nalijeme do máslem vymazané zapékací mísy, vhodná velikost je 23 x 33 cm. Povrch chlebu ještě na závěr posypeme zbylými olivami a dáme péct do vyhřáté trouby na asi 30 až 45 minut.

Komentáře k receptu