Bramborová polévka s jáhlami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Jáhly - loupané proso
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 25 g Houby sušené
  • 200 g Brambory
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1004 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 24.3 mg
  • Draslík 668.6 mg
  • Vláknina 6677.7 mg
  • Vitamín A 6677.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly přebereme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat.

  • 2

    Do vývaru v hrnci přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu, spařené jáhly, předem namočené houby, kousek sádla a sůl. Vše společně vaříme.

  • 3

    Brambory oloupeme, nakrájíme na nudličky a vložíme na plech se zbylým sádlem. Pečeme v troubě dozlatova.

  • 4

    Před podáváním brambory přidáme do polévky. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku a špetku muškátu.

Komentáře k receptu