Pasta puttanesca
Suroviny
- 230 g Špagety, Makarony
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 30 g Olivy černé
- 30 g Olivy zelené
- 4 ks Petržel - nať
- 4 ks Bobkový list
- 4 ks Rajčata sušená sterilovaná
- 0.25 ks Chilli paprička sušená
- 4 ks Ančovičky konzervované
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Kapary
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1053 kcal
- Sacharidy 125 g
- Tuky 53 g
- Sodík 2811 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 123 g
- Cholesterol 38.3 mg
- Draslík 5160.2 mg
- Vláknina 43130 mg
- Vitamín A 43130 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 308 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mírně osolené vodě vaříme 8-10 minut špagety tak, aby byly měkké a zároveň měly tuhé jádro uprostřed. Scedíme je a necháme okapat.
-
2
V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli, ančovičky (sardele), drcenou sušenou chilli papričku a za častého míchání 10 minut opékáme, dokud nezměknou a nezačnou hnědnout. Přidáme česnek a ještě půl minuty opékáme. Potom přidáme rajčata a rajčatový protlak, a když se omáčka začne vařit, zmírníme oheň a zvolna 10 minut vaříme. Přidáme černé a zelené olivy, sluncem sušená rajčata, kapary a zvolna vaříme ještě 2-3 minuty. Hotovou omáčku osolíme a opepříme podle chuti.
-
3
Okapané těstoviny vrátíme do hrnce, polijeme omáčkou a zlehka promícháme. Pokrm rozdělíme do talířů, ozdobíme snítkami čerstvé petrželky nebo bobkovým listem a servírujeme.