Pasta puttanesca

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Špagety, Makarony
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 30 g Olivy černé
  • 30 g Olivy zelené
  • 4 ks Petržel - nať
  • 4 ks Bobkový list
  • 4 ks Rajčata sušená sterilovaná
  • 0.25 ks Chilli paprička sušená
  • 4 ks Ančovičky konzervované
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1053 kcal
  • Sacharidy 125 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 2811 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 123 g
  • Cholesterol 38.3 mg
  • Draslík 5160.2 mg
  • Vláknina 43130 mg
  • Vitamín A 43130 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 308 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mírně osolené vodě vaříme 8-10 minut špagety tak, aby byly měkké a zároveň měly tuhé jádro uprostřed. Scedíme je a necháme okapat.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli, ančovičky (sardele), drcenou sušenou chilli papričku a za častého míchání 10 minut opékáme, dokud nezměknou a nezačnou hnědnout. Přidáme česnek a ještě půl minuty opékáme. Potom přidáme rajčata a rajčatový protlak, a když se omáčka začne vařit, zmírníme oheň a zvolna 10 minut vaříme. Přidáme černé a zelené olivy, sluncem sušená rajčata, kapary a zvolna vaříme ještě 2-3 minuty. Hotovou omáčku osolíme a opepříme podle chuti.

  • 3

    Okapané těstoviny vrátíme do hrnce, polijeme omáčkou a zlehka promícháme. Pokrm rozdělíme do talířů, ozdobíme snítkami čerstvé petrželky nebo bobkovým listem a servírujeme.

Komentáře k receptu