Rybářská květáková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 17 g
- Sodík 455 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 142.7 mg
- Draslík 244.4 mg
- Vláknina 3330.4 mg
- Vitamín A 3330.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné růžičky květáku uvaříme doměkka v osolené vodě. Na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme na větší kostky nakrájené rybí filé, okořeníme mletým kmínem a trochou strouhaného muškátového oříšku.
-
2
Podlijeme vodou, ve které jsme vařili květák, a vše krátce podusíme, přidáme mouku rozmíchanou ve vodě, povaříme a nakonec přidáme rozkvedlané vejce v mléce.
-
3
Do hotové polévky dáme růžičky květáku, ozdobíme petrželkou.