Polévka s hráškem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Brambory
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 80 g Hrášek
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 plátek Chléb toastový
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.7 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1738 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 22.3 mg
  • Draslík 746.9 mg
  • Vláknina 13579.9 mg
  • Vitamín A 13579.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.6 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem si připravíme zeleninový vývar.

  • 2

    Protože budeme vařit z brambor i se slupkou, musíme je důkladně omýt. Nejlépe kartáčkem na zeleninu.

  • 3

    Použijeme velký polévkový hrnec. V něm na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, pak přidáme na větší kostky nakrájené brambory i se slupkou.

  • 4

    Po přibližně pěti minutách restování vše zalijeme zeleninovým vývarem, můžeme použít i sušený z kostky.

  • 5

    Zelený hrášek přidáme do vroucí polévky.

  • 6

    Nyní už můžeme hrnec zakrýt pokličkou a vařit na mírném ohni, dokud brambory a hrášek úplně nezměknou.

  • 7

    Polévku dochutíme solí a pepřem.

  • 8

    Polévka bude skvěle chutnat s česnekovými krutony.

  • 9

    Ty připravíme na pánvi, kde rozehřejeme máslo s rozetřeným česnekem a na něm opékáme kostičky bílého pečiva dozlatova.

  • 10

    Polévku servírujeme v nahřátých talířích. Přidáme krutonky a zasypeme parmezánem nebo sýrem podobného typu.

  • 11

    Nakonec ozdobíme snítkou čerstvé petrželky.

Komentáře k receptu