Šrimpový koktajl

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Celer sterilovaný
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 100 ml Majonéza
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Salát hlávkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 181 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 26.3 mg
  • Draslík 40.7 mg
  • Vláknina 1879.1 mg
  • Vitamín A 1879.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny přísady, kromě salátu, promícháme v misce.

  • 2

    Na 4 talířky nebo na dno čtyř skleněných pohárů položíme omytý a osušený list salátu a zalejeme čtvrtinou připravené směsi. Povrch ozdobíme dle vlastního výběru - citronem, petrželkou, mandlemi, slanými tyčinkami apod.

  • 3

    Dáme nejméně na 60 minut do chladničky a podáváme s opečeným toastem nebo s krekry.

Komentáře k receptu