Pizza s ančovičkami, česnekem a černými olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 140 ml Voda pitná
  • 400 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Droždí
  • 10 ks Ančovičky konzervované
  • 20 ks Olivy černé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2538 kcal
  • Sacharidy 201 g
  • Tuky 162 g
  • Sodík 21031 mg
  • Bílkoviny 94 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 191.3 mg
  • Draslík 1482.9 mg
  • Vláknina 91854.5 mg
  • Vitamín A 91854.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 7.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto: sůl a droždí smíchejte s teplou vodou, mouku nasypte do velké misky, ve středu udělejte důlek a nalijte vodu se solí a droždím, vařečkou vypracujte hladké vlhké těsto.

  • 2

    Těsto přendejte na pomoučněný vál a rukama dobře zpracujte, přendejte do vymazané misky, přikryjte utěrkou a nechte kynout 30 minut.

  • 3

    Vykynuté těsto rodělte na dvě části a vytvořte rukama dvě placky o průměru cca 25 cm, přendejte na olejem vymazaný plech.

  • 4

    Potřete rajčatovým pyré, opepřete a osolte.

  • 5

    Podle své fantazie ozdobte ostatními surovinami, zakápněte olejem a posypte oreganem, nakrájený česnek přidejte až dvě minuty před koncem pečení. Pečte v troubě vyhřáté na 220 °C 20 minut.

  • 6

    Okraje pizzy by měly být zlatavé.

  • 7

Komentáře k receptu