Pizza s ančovičkami, česnekem a černými olivami
Suroviny
- 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 140 ml Voda pitná
- 400 ml Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Droždí
- 10 ks Ančovičky konzervované
- 20 ks Olivy černé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2538 kcal
- Sacharidy 201 g
- Tuky 162 g
- Sodík 21031 mg
- Bílkoviny 94 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 191.3 mg
- Draslík 1482.9 mg
- Vláknina 91854.5 mg
- Vitamín A 91854.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 7.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto: sůl a droždí smíchejte s teplou vodou, mouku nasypte do velké misky, ve středu udělejte důlek a nalijte vodu se solí a droždím, vařečkou vypracujte hladké vlhké těsto.
-
2
Těsto přendejte na pomoučněný vál a rukama dobře zpracujte, přendejte do vymazané misky, přikryjte utěrkou a nechte kynout 30 minut.
-
3
Vykynuté těsto rodělte na dvě části a vytvořte rukama dvě placky o průměru cca 25 cm, přendejte na olejem vymazaný plech.
-
4
Potřete rajčatovým pyré, opepřete a osolte.
-
5
Podle své fantazie ozdobte ostatními surovinami, zakápněte olejem a posypte oreganem, nakrájený česnek přidejte až dvě minuty před koncem pečení. Pečte v troubě vyhřáté na 220 °C 20 minut.
-
6
Okraje pizzy by měly být zlatavé.
-
7