Marinovaná zelenina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 13 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 599.7 mg
- Vláknina 8894.8 mg
- Vitamín A 8894.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si marinádu - v misce rozšleháme olej, ocet, hořčici, pepř a cukr.
-
2
Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Cuketu na silnější plátky, mrkev na silnější kolečka, cibuli na tenké plátky, květák rozebereme na růžičky. Do vroucí osolené vody nejdříve dáme vařit růžičky květáku. Povaříme asi 5 minut do poloměkka. Povařený květák vyjmeme, necháme okapat a vložíme do misky s marinádou. Obdobně povaříme mrkev a cuketu, asi 2 minuty a přidáme ke květáku. Nakonec k zelenině přidáme syrová kolečka cibule a promícháme.
-
3
Misku zakryjeme pokličkou a dáme na několik hodin do chladu. Občas promícháme. Podáváme studené.