Linguine s česnekem, krevetami a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Těstoviny Linguine
  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 150 g Špenát listový čerstvý
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Rajčata Cherry
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 405 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 431.8 mg
  • Vláknina 3672.8 mg
  • Vitamín A 3672.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody (1 lžička soli) na skus, slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Do větší rozpálené pánve nalijeme olej, přidáme nakrájený stroužek česneku, lehce osmažíme, přidáme špenát a vaříme 2 minuty. Poté přidáme petržel, krevety, pepř, sůl, za stálého míchání vaříme 2 minuty.

  • 3

    Těstoviny přidáme ke směsi na pánev a necháme prohřát. Přisypeme cherry rajčata nakrájená na čtvrtky a citronovou kůru, dobře promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu