Linguine s česnekem, krevetami a špenátem
Suroviny
- 300 g Těstoviny Linguine
- 400 g Krevety tygří - loupané
- 150 g Špenát listový čerstvý
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 10 ks Rajčata Cherry
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 10 g
- Sodík 405 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 431.8 mg
- Vláknina 3672.8 mg
- Vitamín A 3672.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody (1 lžička soli) na skus, slijeme a necháme okapat.
-
2
Do větší rozpálené pánve nalijeme olej, přidáme nakrájený stroužek česneku, lehce osmažíme, přidáme špenát a vaříme 2 minuty. Poté přidáme petržel, krevety, pepř, sůl, za stálého míchání vaříme 2 minuty.
-
3
Těstoviny přidáme ke směsi na pánev a necháme prohřát. Přisypeme cherry rajčata nakrájená na čtvrtky a citronovou kůru, dobře promícháme a ihned podáváme.