Svíčková v bramborovém těstě
Suroviny
- 1000 g Hovězí svíčková
- 100 g Máslo čerstvé
- 150 g Anglická slanina
- 100 g Šunka dušená
- 50 g Sádlo škvařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 6 ks Brambory
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 5 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 774 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 45 g
- Sodík 570 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 296.8 mg
- Draslík 1176 mg
- Vláknina 5010.4 mg
- Vitamín A 5010.4 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso mírně osolíme, opepříme a po všech stranách zprudka opečeme na sádle.
-
2
Oloupané brambory uvaříme, rozšťoucháme, osolíme a promícháme s máslem, žloutky a horkým mlékem. Z těsta rozválíme plát a zabalíme do něj opečenou svíčkovou. Posypeme ji strouhankou a nadrobno nakrájenou šunkou.
-
3
Na dno pekáče urovnáme plátky slaniny, na ně položíme zabalené maso a za občasného polévání výpekem pečeme v troubě při 220 stupních Celsia asi 30 minut.
-
4
Upečenou, částečně zchladlou svíčkovou nakrájíme na plátky a ihned podáváme.