Lovecká polévka
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 30 g Sádlo škvařené
- 100 g Vepřová uzená plec
- 1000 g Jelení maso
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2 dl Víno bílé
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 27 g
- Sodík 672 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 249.3 mg
- Draslík 939.8 mg
- Vláknina 1855.3 mg
- Vitamín A 1855.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté jelení i uzené maso nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno.
-
2
Maso, slaninu a cibuli osmahneme na sádle, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Přisypeme nasekanou petrželku a vše zvolna vaříme asi 3 hodiny.
-
3
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, rozvaříme ji a přidáme do polévky.
-
4
Nakonec přilijeme bílé víno a polévku necháme jen přejít varem.