Kančí závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 750 g Kančí kýta
  • 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 500 ml Zvěřinový vývar
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 53.1 mg
  • Draslík 189.1 mg
  • Vláknina 3335.5 mg
  • Vitamín A 3335.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

  • 2

    Na maso poklademe plátky slaniny, kroužky cibule a maso zamotáme a stáhneme nití.

  • 3

    Na rozpáleném másle závitky opečeme, přilijeme vývar a bobkový list.

  • 4

    Necháme péct 90 minut a stále podléváme.

  • 5

    Po upečení šťávu zalijeme smetanou.

Komentáře k receptu