Srnčí hřbet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1500 g Srnčí maso
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Koriandr mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 635 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 217.5 mg
  • Draslík 1492.7 mg
  • Vláknina 2089.3 mg
  • Vitamín A 2089.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu rozpálíme na 230 °C. Maso osolíme, opepříme a potřeme koriandrem.

  • 2

    Na plech vyskládáme část špeku, vložíme maso a zabalíme špekem. Přidáme cibuli. Pečeme 1 hodinu a podléváme.

  • 3

    Maso vyjmeme, smícháme zakysanou smetanu s moukou, šťávu zahustíme a pár minut provaříme.

Komentáře k receptu