Srnčí kýta
Suroviny
- 1200 g Srnčí kýta
- 80 g Slanina vepřová
- 200 ml Vývar zeleninový
- 150 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 4 polévková lžíce Brusinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 738 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 117 g
- Sodík 787 mg
- Bílkoviny 96 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 35.8 mg
- Draslík 214.9 mg
- Vláknina 5899.8 mg
- Vitamín A 5899.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme a opepříme. Cibuli a mrkev si nakrájíme. Rozpálíme si olej, maso zprudka opečeme a přidáme cibuli s mrkví, následně zalijeme vývarem.
-
2
Maso obložíme špekem, přikryjeme pokličkou a necháme dusit 1/2 hodiny.
-
3
Vyjmeme maso a šťávu smícháme se smetanou, hořčicí a brusinkami.