Krkonošský guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 21 g
- Sodík 839 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 18.9 mg
- Draslík 146.5 mg
- Vláknina 3696.5 mg
- Vitamín A 3696.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí kližku opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme ji na tuku, přidáme mletou papriku, necháme zpěnit a vložíme nakrájené maso. Krátce osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme kečup, znovu krátce osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a pod poklicí dusíme do poloměkka.
-
3
Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a přidáme utřený česnek. Za občasného míchání dusíme doměkka.
-
4
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně roztavíme a přidáme spolu s očištěnými, na plátky nakrájenými a na másle podušenými žampiony do guláše.
-
5
Nakonec guláš podle potřeby přisolíme a ještě podusíme.