Omeleta s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 20 g
- Sodík 424 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 459.9 mg
- Draslík 976.1 mg
- Vláknina 19080 mg
- Vitamín A 19080 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.9 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V předehřátém woku rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme kolečka pórku a opékáme je za stálého míchání na středním ohni 3 minuty.
-
2
Vyloupané obří krevety opláchneme studenou tekoucí vodou a vysušíme na vrstvě papírových ubrousků.
-
3
V misce smícháme kukuřičný škrob se solí, krevety dáme do misky
-
4
s osoleným kukuřičným škrobem a několikrát je v něm obrátíme, až se stejnoměrně obalí.
-
5
Obalené krevety přidáme do woku k pórku a opékáme je za stálého míchání na středním ohni zhruba 2 minuty.
-
6
Do woku přidáme žampiony a klíčky a opékáme je za stálého míchání opět přibližně 2 minuty.
-
7
Vejce rozšleháme se třemi lžícemi studené vody, vaječnou směs nalijeme do woku a zahříváme, až vejce ztuhnou, omeletu obrátíme a pečeme ještě z druhé strany, potom jí vyklopíme na prkénko, rozkrojíme na čtvrtky, přeneseme na talíře, obložíme nudličkami pórku a podáváme.