Omeleta s krevetami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Krevety tygří - loupané
  • 180 g Žampiony čerstvé
  • 180 g Pšeničné klíčky
  • 25 g Rýžový škrob
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pórek
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 424 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 459.9 mg
  • Draslík 976.1 mg
  • Vláknina 19080 mg
  • Vitamín A 19080 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V předehřátém woku rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme kolečka pórku a opékáme je za stálého míchání na středním ohni 3 minuty.

  • 2

    Vyloupané obří krevety opláchneme studenou tekoucí vodou a vysušíme na vrstvě papírových ubrousků.

  • 3

    V misce smícháme kukuřičný škrob se solí, krevety dáme do misky

  • 4

    s osoleným kukuřičným škrobem a několikrát je v něm obrátíme, až se stejnoměrně obalí.

  • 5

    Obalené krevety přidáme do woku k pórku a opékáme je za stálého míchání na středním ohni zhruba 2 minuty.

  • 6

    Do woku přidáme žampiony a klíčky a opékáme je za stálého míchání opět přibližně 2 minuty.

  • 7

    Vejce rozšleháme se třemi lžícemi studené vody, vaječnou směs nalijeme do woku a zahříváme, až vejce ztuhnou, omeletu obrátíme a pečeme ještě z druhé strany, potom jí vyklopíme na prkénko, rozkrojíme na čtvrtky, přeneseme na talíře, obložíme nudličkami pórku a podáváme.

Komentáře k receptu