Sázená vejce na špenátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 34 g
- Sodík 506 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 502.7 mg
- Draslík 1347 mg
- Vláknina 15269.5 mg
- Vitamín A 15269.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 327.7 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát dobře omyjeme a natrháme na menší kousky. Ty potom za častého míchání podusíme v hrnci. Změklé listy utřeme na prkénku širším nožem do jemné pasty.
-
2
Pokrájenou cibulku osmažíme na rozehřátém másle, přidáme pastu ze špenátu a masový vývar. Nezapomínáme stále míchat, aby se špenát nepřipálil.
-
3
Hotový špenát servírujeme na menší talířky.
-
4
Poté si usmažíme na rozehřátém tuku vajíčka tak, aby bílek byl tuhé konzistence, žloutek mírně tekutý.
-
5
Usmažená vajíčka klademe na připravený špenát. Dosolíme a dopepříme dle libosti.