Cibulová polévka

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 270 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 817 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 38.9 mg
  • Draslík 278.3 mg
  • Vláknina 2429.3 mg
  • Vitamín A 2429.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli pokrájenou na kolečka zpěníme na másle, zaprášíme moukou a necháme zrůžovět. Poté zalijeme hovězím vývarem, dobře promícháme a vaříme ještě asi 10 minut.

  • 2

    Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem, servírujeme posypané strouhaným sýrem a kostičkami nasucho opečeného chleba.

Komentáře k receptu