Polévka z mořských plodů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 112 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 6 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 233.1 mg
- Vláknina 2510.4 mg
- Vitamín A 2510.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme nakrájená rajčata a česnek utřený se solí. Přidáme 1400 ml vody, pepř, trochu fenyklu a šafránu, přilijeme víno a uvedeme k varu.
-
2
Mořské plody vhodíme do vařící vody a vaříme do změknutí.
-
3
Uvařené maso vložíme do připraveného vývaru, dochutíme dle potřeby solí. Podáváme posypané nakrájenou petrželkou.