Polévka z mořských plodů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Cibule
  • 15 g Mořské plody mix
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 250 g Rajčata
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 špetka Fenykl obecný
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 112 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 233.1 mg
  • Vláknina 2510.4 mg
  • Vitamín A 2510.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme nakrájená rajčata a česnek utřený se solí. Přidáme 1400 ml vody, pepř, trochu fenyklu a šafránu, přilijeme víno a uvedeme k varu.

  • 2

    Mořské plody vhodíme do vařící vody a vaříme do změknutí.

  • 3

    Uvařené maso vložíme do připraveného vývaru, dochutíme dle potřeby solí. Podáváme posypané nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu