Hovězí vývar s drožďovými nočky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Celer řapíkatý
  • 30 g Petržel kořen
  • 10 g Droždí
  • 15 g Strouhanka
  • 10 g Mouka pšeničná hrubá
  • 30 g Mrkev kořen
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0 hrst Muškátový květ
  • 0 hrst Petržel - nať
  • 0 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 952 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 458.5 mg
  • Vláknina 3273 mg
  • Vitamín A 3273 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí vývar spolu s kořenovou zeleninou uvedeme do varu.

  • 2

    Rozšleháme si vejce spolu se solí, přidáme rozdrobené droždí, muškátový květ a smícháme se strouhankou a moukou, dokud nevznikne těsto. Z těsta vyrobíme menší kuličky, které ve vroucím vývaru pozvolna 5 min. vaříme.

  • 3

    Polévku ozdobíme petželkou.

Komentáře k receptu