Salát po pastýřsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 119 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 8 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 432.8 mg
- Vláknina 4440 mg
- Vitamín A 4440 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme salátovou okurku a společně s omytými rajčaty a feferonkami ji nakrájíme na drobné kousky. Očištěnou cibuli nakrájíme na tenčí kolečka a vmícháme společně s nadrobno nasekanou petrželkou do pokrájené zeleniny.
-
2
Směs osolíme.
-
3
Z olivového oleje a citronové šťávy připravíme marinádu, kterou nakonec salát přelijeme.