Medailonky z panenky s jablky a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 10 g
- Sodík 716 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 220.7 mg
- Draslík 1343.8 mg
- Vláknina 6414.8 mg
- Vitamín A 6414.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme, zakapeme trochou piva a necháme chvíli odležet.
-
2
Z vajec, zbylého piva a hladké mouky umícháme těstíčko. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Plátky jablek namáčíme do těstíčka a smažíme na oleji (2 lžíce oleje) na pánvi.
-
3
Připravené medailonky osmahneme na zbalém oleji po obou stranách, přendáme na talíř a přikryjeme.
-
4
Ve výpeku osmahneme očištěné, na plátky nakrájené žampiony.
-
5
Medailonky upravíme na talíře a podáváme s kolečkem osmaženého jablka a se žampiony.