Medailonky z panenky s jablky a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 800 g Vepřová panenka
  • 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 716 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 220.7 mg
  • Draslík 1343.8 mg
  • Vláknina 6414.8 mg
  • Vitamín A 6414.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme, zakapeme trochou piva a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Z vajec, zbylého piva a hladké mouky umícháme těstíčko. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Plátky jablek namáčíme do těstíčka a smažíme na oleji (2 lžíce oleje) na pánvi.

  • 3

    Připravené medailonky osmahneme na zbalém oleji po obou stranách, přendáme na talíř a přikryjeme.

  • 4

    Ve výpeku osmahneme očištěné, na plátky nakrájené žampiony.

  • 5

    Medailonky upravíme na talíře a podáváme s kolečkem osmaženého jablka a se žampiony.

Komentáře k receptu