Tvarožníky s vinným šodó

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Tvaroh jemný
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 4 ml Olej stolní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 160.4 mg
  • Draslík 63.7 mg
  • Vláknina 674.2 mg
  • Vitamín A 674.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh smícháme s moukou, vejcem, změklým máslem a solí. Zpracujeme těsto.

  • 2

    Z těsta vyválíme plát silný asi 5 mm a vykrájíme z něj kolečka. Na pánvi na rozehřátém oleji smažíme tvarožníky po obou stranách.

  • 3

    Šodó připravíme z bílého vína, vanilkového cukru, žloutku a špetky citronové kůry. Vše šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí - nevaříme.

Komentáře k receptu