Rýžový salát s lososem a slaninou
Suroviny
- 120 g Rýže neloupaná (Natural)
- 200 g Slanina vepřová
- 100 g Losos - filety
- 100 g Sýr Parmezán
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Salát Rosso
- 5 ks Pepř černý celý
- 0.5 ks Salát ledový
- 1 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.16 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1094 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 1209 mg
- Vláknina 32722 mg
- Vitamín A 32722 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou divokou rýži uvaříme doměkka, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a opečeme na pánvi.
-
2
Slaninu nakrájíme na nudličky, vyškvaříme a necháme na papírové utěrce oschnout.
-
3
Do mísy natrháme omytý salát, přidáme nahrubo nakrájený ledový salát, opečenou rýži a vše promícháme. Omytý filet z lososa nakrájíme na kousky, přidáme do mísy a posypeme slaninou.
-
4
Z oleje, nadrceného pepře, soli, citronové šťávy a cukru připravíme zálivku a nalijeme ji na salát.
-
5
Salát podáváme posypaný hoblinkami parmazánu. Vhodnou přílohou jsou opečené toasty.