Japonské nudle se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
- Sacharidy 112 g
- Tuky 105 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 108 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 262.1 mg
- Vláknina 11470.2 mg
- Vitamín A 11470.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrni přivedeme k varu vodu, přidáme do ní čerstvé japonské nudle a vaříme 2-3 minuty. Potom nudle scedíme a necháme okapat.
-
2
Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme červenou cibuli, lusky cukrového hrášku, kolečka mrkve a nakrájené zelí a opékáme je za stálého míchání na středně silném ohni přibližně 5 minut.
-
3
Směs ve woku ochutíme sladkou chilli omáčkou a za občasného zamíchání zahříváme zhruba 2 minuty.
-
4
Potom do woku přidáme vařené nudle, vše dobře promícháme a prohříváme ještě 2-3 minuty.
-
5
Japonské nudle se zeleninou rozdělíme do nahřátých misek a ozdobíme nakrájenými jarními cibulkami.