Rýžové nudle s mrkví a kokosovou omáčkou
Suroviny
- 280 g Nudle široké
- 100 g Rajčata Cherry
- 230 g Mrkev kořen
- 150 ml Mléko kokosové
- 1 kávová lžička Chilli paprička sušená
- 2 ks Šalotka
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 ks Česnek
- 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 4 polévková lžíce Máslo arašídové
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 155 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 601.5 mg
- Vláknina 7101.5 mg
- Vitamín A 7101.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Široké ploché rýžové nudle dáme do mísy a přelijeme vroucí vodou tak, aby byly zakryté. Necháme je 10 minut bobtnat.
-
2
Ve woku rozehřejeme arašídový olej a přidáme česnek a šalotky. Opékáme je za stálého míchání asi minutu.
-
3
Rýžové nudle scedíme a necháme okapat.
-
4
Do woku přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, okapané nudle a směs opékáme za stálého míchání asi 5 minut.
-
5
Do pokrmu přidáme rozpůlená třešňová rajčata a zamícháme jej.
-
6
V misce smícháme drcené chilli papričky, arašídovou pmazánku,
-
7
kokosové mléko a rajčatový protlak.
-
8
Směs s drcenými chilli papričkami a kokosovým mlékem nalijeme na nudle, promícháme a prohřejeme na mírném ohni. Potom wok odstavíme
-
9
Rýžové nudle s fazolkami rozdělíme do nahřátých misek, ozdobíme nakrájenými jarními cibulkami a ihned podáváme.