Makrely na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 800 g Makrela obecná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 115.1 mg
  • Vláknina 615.4 mg
  • Vitamín A 615.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté makrely naporcujeme, osolíme a opepříme. Porce obalíme v hladké mouce, opečeme na pánvi na oleji a vyjmeme.

  • 2

    Do výpeku přidáme očištěné, nakrájené žampiony a spolu s provensálským kořením je orestujeme. Přilijeme bílé víno a krátce podusíme. Vložíme zpět porce makrel a jen prohřejeme.

Komentáře k receptu