Makrely na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 17 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 115.1 mg
- Vláknina 615.4 mg
- Vitamín A 615.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté makrely naporcujeme, osolíme a opepříme. Porce obalíme v hladké mouce, opečeme na pánvi na oleji a vyjmeme.
-
2
Do výpeku přidáme očištěné, nakrájené žampiony a spolu s provensálským kořením je orestujeme. Přilijeme bílé víno a krátce podusíme. Vložíme zpět porce makrel a jen prohřejeme.