Králík s nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1500 g Králičí maso
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 770 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 353 mg
  • Draslík 1094 mg
  • Vláknina 779 mg
  • Vitamín A 779 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytého králíka naporcujeme, vykostíme a maso nakrájíme na plátky. Osolíme a podusíme na lžíci másla se slaninou a nasekanou cibulí.

  • 2

    Na nádivku utřeme vejce s máslem, přidáme v mléce navlhčené žemle, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vše promícháme.

  • 3

    Poloměkké maso vložíme do pekáče, navrstvíme na něj nádivku, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéci do vyhřáté trouby.

Komentáře k receptu