Králík s nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 770 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 43 g
- Sodík 458 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 353 mg
- Draslík 1094 mg
- Vláknina 779 mg
- Vitamín A 779 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytého králíka naporcujeme, vykostíme a maso nakrájíme na plátky. Osolíme a podusíme na lžíci másla se slaninou a nasekanou cibulí.
-
2
Na nádivku utřeme vejce s máslem, přidáme v mléce navlhčené žemle, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vše promícháme.
-
3
Poloměkké maso vložíme do pekáče, navrstvíme na něj nádivku, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéci do vyhřáté trouby.