Papriky smažené s česnekem a parmskou šunkou
Suroviny
- 2 ks Paprika červená
- 2 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 3 stroužek Česnek
- 8 plátek Šunka parmská
- 1 polévková lžíce Kapary
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 83 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 5 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 205.2 mg
- Vláknina 3200.3 mg
- Vitamín A 3200.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 125.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté papriky zbavené semeníku nakrájíme na proužky tlusté 1 cm.
-
2
Proužky paprik vložíme do marinády z limetkové šťávy, česneku, kaparů, rozmarýnu a oleje. Dobře promícháme, překryjeme potravinářskou folií a hodinu marinujeme. Po 20 minutách promícháme.
-
3
Poté papriky přecedíme a marinádu zachytíme do misky.
-
4
Na rozehřáté pánvi smažíme 15 minut za občasného míchání, přidáme pepř a sůl.
-
5
Na talíře připravíme po dvou plátcích šunky, rozdělíme papriky a přelijeme zachycenou marinádou.